Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони с пилешко, гъби, топено сирене и кашкавал

Макарони с пилешко, гъби, топено сирене и кашкавал

Макарони с пилешко, гъби, топено сирене и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама макарони или паста по ваш избор
  • 100 грама гъби (печурки)
  • 1 брой пилешки гърди
  • 50 грама праз
  • 250 милилитра прясно мляко
  • 200 грама топено сирене
  • 150 грама полутвърд кашкавал
  • 2 супени лъжици соев сос
  • олио


Начин на приготвяне:

Нарежете ситно праза и го задушете в олио, докато омекне. Тогава прибавете гърдите, които преди това нарежете на дребни парчета. Пържете на силен огън до побеляване. На този етап изсипете гъбите при месото, налейте соевия сос, разбъркайте и задушете за 5-7 минути.

Включете фурната на 180-200 градуса и се заемете със заливката, докато уредът се сгорещи.

Налейте млякото в подходящ съд, добавете топеното сирене и половината от кашкавала (настърган). Затоплете, докато сирената се разтопят, но сместа не трябва да се вари.

Сварете макароните до полуготовност в подсолена вода, отцедете течността, използвайки гевгир. Пастата комбинирайте с гъбите и пилешкото, след което прехвърлете сместа в тава.

Залейте продуктите с топлия млечен сос, поръсете с останалия настърган кашкавал и изпечете във вече загрялата фурна.

За 15-20 минути покритието ще се зачерви красиво, а кухнята ще се изпълни с вкусен аромат. Това е знак, че ястието е готово за консумация.

Ако го поднесете веднага, във вътрешността все още ще има от соса. За да се поеме изцяло от макароните, изчакайте известно време и тогава сервирайте.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети