Макарони с пилешко, бекон и спанак в доматен сос

Необходими продукти:
- 300-400 грама пилешко филе
- 5 средно по големина домата, нарязани на едри кубчета
- 1 чаена чаша задушен спанак (може да бъде замразен)
- 6 ивици бекон, изпържени, отцедени от мазнината и нарязани
- 250-300 грама макарони
- 1/2 чаена чаша пармезан, настърган (за украса)
- 1 супена лъжица смлян червен пипер (сладък)
- 1 чаена лъжица микс от мащерка, риган и босилек
- 2 супени лъжици зехтин
- 5 наситнени скилидки чесън
- 1 супена лъжица ситно нарязана червена чушка
- 1 чаена чаша настъргано твърдо сирене/кашкавал, тип пармезан (за соса)
Начин на приготвяне:
В голям тиган, поставен върху силен огън, налейте 2 супени лъжици зехтин, сложете пилешкото, поръсете с червения пипер и билките, запечете в продължение на минута от едната страна, след което обърнете месото от другата и нека се приготвя още минута на силен огън. Тогава намалете температурата до средна, затворете тигана с капак и оставете филето да се задушава още няколко минути, докато придобие розов цвят в средата. Извадете от съда и оставете на топло място.
В същия тиган изсипете нарязаните домати и спанака, добавете чесъна, накълцаната червена чушка и половината от бекона (вече изпържен и без мазнината).
Разбъркайте продуктите и изчакайте сместа да заври. Когато това се случи, изсипете в нея пармезана и гответе соса около минута, максимум две, на слаб огън, за да се разтопи сиренето. Междувременно не забравяйте да бъркате непрекъснато с дървена лъжица, също така подправете на вкус с черен пипер и сол.
Сварете макароните в голяма тенджера с вода, като се придържате с инструкциите върху пакета. След това отцедете течността, залейте пастата със студена вода, която отново излейте.
Изсипете макароните в тигана със соса, добавете останалото количество от бекона, пилешкото, подсолете допълнително, ако прецените, че е необходимо, поръсете с настърган кашкавал/пармезан и се насладете на ястието.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: aladka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони със спанак, лук и сметана
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Макарони с броколи и пилешко
Коментари към Макарони с пилешко, бекон и спанак в доматен сос