Макарони с пилешко, бекон и спанак в доматен сос
Необходими продукти:
- 300-400 грама пилешко филе
- 5 средно по големина домата, нарязани на едри кубчета
- 1 чаена чаша задушен спанак (може да бъде замразен)
- 6 ивици бекон, изпържени, отцедени от мазнината и нарязани
- 250-300 грама макарони
- 1/2 чаена чаша пармезан, настърган (за украса)
- 1 супена лъжица смлян червен пипер (сладък)
- 1 чаена лъжица микс от мащерка, риган и босилек
- 2 супени лъжици зехтин
- 5 наситнени скилидки чесън
- 1 супена лъжица ситно нарязана червена чушка
- 1 чаена чаша настъргано твърдо сирене/кашкавал, тип пармезан (за соса)
Начин на приготвяне:
В голям тиган, поставен върху силен огън, налейте 2 супени лъжици зехтин, сложете пилешкото, поръсете с червения пипер и билките, запечете в продължение на минута от едната страна, след което обърнете месото от другата и нека се приготвя още минута на силен огън. Тогава намалете температурата до средна, затворете тигана с капак и оставете филето да се задушава още няколко минути, докато придобие розов цвят в средата. Извадете от съда и оставете на топло място.
В същия тиган изсипете нарязаните домати и спанака, добавете чесъна, накълцаната червена чушка и половината от бекона (вече изпържен и без мазнината).
Разбъркайте продуктите и изчакайте сместа да заври. Когато това се случи, изсипете в нея пармезана и гответе соса около минута, максимум две, на слаб огън, за да се разтопи сиренето. Междувременно не забравяйте да бъркате непрекъснато с дървена лъжица, също така подправете на вкус с черен пипер и сол.
Сварете макароните в голяма тенджера с вода, като се придържате с инструкциите върху пакета. След това отцедете течността, залейте пастата със студена вода, която отново излейте.
Изсипете макароните в тигана със соса, добавете останалото количество от бекона, пилешкото, подсолете допълнително, ако прецените, че е необходимо, поръсете с настърган кашкавал/пармезан и се насладете на ястието.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: aladka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Орзо с пилешко и спанак
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Паста орзо със зеленчуци
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Макарони с броколи, карфиол и млечен сос
- Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
Коментари към Макарони с пилешко, бекон и спанак в доматен сос