Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони с пилешко, бекон и спанак в доматен сос

Макарони с пилешко, бекон и спанак в доматен сос

Макарони с пилешко, бекон и спанак в доматен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 300-400 грама пилешко филе
  • 5 средно по големина домата, нарязани на едри кубчета
  • 1 чаена чаша задушен спанак (може да бъде замразен)
  • 6 ивици бекон, изпържени, отцедени от мазнината и нарязани
  • 250-300 грама макарони
  • 1/2 чаена чаша пармезан, настърган (за украса)
  • 1 супена лъжица смлян червен пипер (сладък)
  • 1 чаена лъжица микс от мащерка, риган и босилек
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 5 наситнени скилидки чесън
  • 1 супена лъжица ситно нарязана червена чушка
  • 1 чаена чаша настъргано твърдо сирене/кашкавал, тип пармезан (за соса)


Начин на приготвяне:

В голям тиган, поставен върху силен огън, налейте 2 супени лъжици зехтин, сложете пилешкото, поръсете с червения пипер и билките, запечете в продължение на минута от едната страна, след което обърнете месото от другата и нека се приготвя още минута на силен огън. Тогава намалете температурата до средна, затворете тигана с капак и оставете филето да се задушава още няколко минути, докато придобие розов цвят в средата. Извадете от съда и оставете на топло място.

пилешко филе

В същия тиган изсипете нарязаните домати и спанака, добавете чесъна, накълцаната червена чушка и половината от бекона (вече изпържен и без мазнината).

домати и спанак

Разбъркайте продуктите и изчакайте сместа да заври. Когато това се случи, изсипете в нея пармезана и гответе соса около минута, максимум две, на слаб огън, за да се разтопи сиренето. Междувременно не забравяйте да бъркате непрекъснато с дървена лъжица, също така подправете на вкус с черен пипер и сол.

зеленчуци с пармезан

Сварете макароните в голяма тенджера с вода, като се придържате с инструкциите върху пакета. След това отцедете течността, залейте пастата със студена вода, която отново излейте.

Изсипете макароните в тигана със соса, добавете останалото количество от бекона, пилешкото, подсолете допълнително, ако прецените, че е необходимо, поръсете с настърган кашкавал/пармезан и се насладете на ястието.

макарони


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: aladka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети