Макарони с пилешко, бекон и спанак в доматен сос

Необходими продукти:
- 300-400 грама пилешко филе
- 5 средно по големина домата, нарязани на едри кубчета
- 1 чаена чаша задушен спанак (може да бъде замразен)
- 6 ивици бекон, изпържени, отцедени от мазнината и нарязани
- 250-300 грама макарони
- 1/2 чаена чаша пармезан, настърган (за украса)
- 1 супена лъжица смлян червен пипер (сладък)
- 1 чаена лъжица микс от мащерка, риган и босилек
- 2 супени лъжици зехтин
- 5 наситнени скилидки чесън
- 1 супена лъжица ситно нарязана червена чушка
- 1 чаена чаша настъргано твърдо сирене/кашкавал, тип пармезан (за соса)
Начин на приготвяне:
В голям тиган, поставен върху силен огън, налейте 2 супени лъжици зехтин, сложете пилешкото, поръсете с червения пипер и билките, запечете в продължение на минута от едната страна, след което обърнете месото от другата и нека се приготвя още минута на силен огън. Тогава намалете температурата до средна, затворете тигана с капак и оставете филето да се задушава още няколко минути, докато придобие розов цвят в средата. Извадете от съда и оставете на топло място.
В същия тиган изсипете нарязаните домати и спанака, добавете чесъна, накълцаната червена чушка и половината от бекона (вече изпържен и без мазнината).
Разбъркайте продуктите и изчакайте сместа да заври. Когато това се случи, изсипете в нея пармезана и гответе соса около минута, максимум две, на слаб огън, за да се разтопи сиренето. Междувременно не забравяйте да бъркате непрекъснато с дървена лъжица, също така подправете на вкус с черен пипер и сол.
Сварете макароните в голяма тенджера с вода, като се придържате с инструкциите върху пакета. След това отцедете течността, залейте пастата със студена вода, която отново излейте.
Изсипете макароните в тигана със соса, добавете останалото количество от бекона, пилешкото, подсолете допълнително, ако прецените, че е необходимо, поръсете с настърган кашкавал/пармезан и се насладете на ястието.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: aladka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Орзо с пилешко и спанак
- Фусили с два вида сирена и мариновани домати
- Зеленчукова салата с макарони и маслини
- Чеснова паста с пармезан
- Паста орзо със зеленчуци
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Ригатони с песто от спанак, орехи и пармезан
Коментари към Макарони с пилешко, бекон и спанак в доматен сос