Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони с кайма, сирена и риган

Макарони с кайма, сирена и риган

Макарони с кайма, сирена и риган - изображение

Необходими продукти:

  • 450 грама макарони
  • 450 грама нетлъста кайма
  • 200 грама пармезан
  • 200 грама моцарела
  • 600 грама доматен сос
  • глава лук
  • супена лъжица зехтин
  • супена лъжица сух риган
  • супена лъжица босилек
  • сол и пипер на вкус
  • краве масло


Начин на приготвяне:

Изпържете наситнения лук и каймата в зехтина, подсолете, сложете смлян черен пипер на вкус, налейте доматения сос и оставете сместа да се задушава около 15 минути.

В леко подсолена вода сварете макароните, но не до пълна готовност, а да останат малко твърди.

Подмажете с краве масло дъното на тава, в която разпределете равномерен слой от половината макарони. Следват 1/2 от настъргания пармезан и парчета моцарела. Залейте с месния сос и върху него сложете останалите макарони, последвани от сирената.

Поръсете с риган, босилек и изпечете ястието за 30 минути при температура на фурната 180 градуса.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети