Макарони с кайма, сирена и риган

Необходими продукти:
- 450 грама макарони
- 450 грама нетлъста кайма
- 200 грама пармезан
- 200 грама моцарела
- 600 грама доматен сос
- глава лук
- супена лъжица зехтин
- супена лъжица сух риган
- супена лъжица босилек
- сол и пипер на вкус
- краве масло
Начин на приготвяне:
Изпържете наситнения лук и каймата в зехтина, подсолете, сложете смлян черен пипер на вкус, налейте доматения сос и оставете сместа да се задушава около 15 минути.
В леко подсолена вода сварете макароните, но не до пълна готовност, а да останат малко твърди.
Подмажете с краве масло дъното на тава, в която разпределете равномерен слой от половината макарони. Следват 1/2 от настъргания пармезан и парчета моцарела. Залейте с месния сос и върху него сложете останалите макарони, последвани от сирената.
Поръсете с риган, босилек и изпечете ястието за 30 минути при температура на фурната 180 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Зеленчукова салата с макарони и маслини
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Двуседмична диета с паста
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Коментари към Макарони с кайма, сирена и риган