Макарони със спанак, лук и консервирана риба

Необходими продукти:
2 чаени чаши спираловидни макарони
1 консерва риба по ваш избор
1 средна глава лук
1 чаена чаша спанак (може и замразен)
3 супени лъжици олио
4 скилидки чесън
1/4 чаена лъжица люспи червен пипер
сол, маслини и пресен магданоз (по желание) - на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете макароните в подсолена вода за около 7-10 минути. Отцедете течността с помощта на гевгир и ги оставете да се охлаждат.
Обелете лука и нарежете едро, чесъна намачкайте с преса, магданоза нарежете едро заедно със стъблата.
Сгорещете олиото в тиган на среден огън. Изпържете в него лука за около 3 минути, след което прибавете чесъна, спанака, маслините и люспите червен пипер. Нека всичко се задушава около 3-5 минути.
Почистете рибата от костите и намачкайте с вилица. Изсипете в съда при останалите продукти и оставете комбинацията на котлона за още 5-7 минути.
Когато свалите соса от огъня, смесете го с макароните, разбъркайте и поднесете веднага.
Добър апетит!
Снимка: moj-recept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Двуседмична диета с паста
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Силата на орехите и спанака за отслабване
- Спанак с лук, домати и яйца
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
Коментари към Макарони със спанак, лук и консервирана риба