Макарони със спанак, лук и консервирана риба

Необходими продукти:
2 чаени чаши спираловидни макарони
1 консерва риба по ваш избор
1 средна глава лук
1 чаена чаша спанак (може и замразен)
3 супени лъжици олио
4 скилидки чесън
1/4 чаена лъжица люспи червен пипер
сол, маслини и пресен магданоз (по желание) - на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете макароните в подсолена вода за около 7-10 минути. Отцедете течността с помощта на гевгир и ги оставете да се охлаждат.
Обелете лука и нарежете едро, чесъна намачкайте с преса, магданоза нарежете едро заедно със стъблата.
Сгорещете олиото в тиган на среден огън. Изпържете в него лука за около 3 минути, след което прибавете чесъна, спанака, маслините и люспите червен пипер. Нека всичко се задушава около 3-5 минути.
Почистете рибата от костите и намачкайте с вилица. Изсипете в съда при останалите продукти и оставете комбинацията на котлона за още 5-7 минути.
Когато свалите соса от огъня, смесете го с макароните, разбъркайте и поднесете веднага.
Добър апетит!
Снимка: moj-recept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
Коментари към Макарони със спанак, лук и консервирана риба