Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони със сирене Пекорино, патладжани, домати и чесън

Макарони със сирене Пекорино, патладжани, домати и чесън

Макарони със сирене Пекорино, патладжани, домати и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама патладжани
  • 500 грама чери домати
  • 350 грама макарони
  • 60 грама сирене Пекорино
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • сол, босилек, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните, нарежете ги на кръгчета, подсолете, нека престоят известно време, за да се отдели горчивината им, отцедете ли леко и подсушете, като подредите парчетата върху салфетка.

Сгорещете зехтина в тиган и в него изпържете патладжаните на части (до златисто). Извадете ги върху хартия, тя ще поеме излишната мазнина.

Чери доматите разрежете на четвъртинки, обелените скилидки чесън намачкайте с ножа и изпържете двата продукта в зехтина на силен огън.

Поръсете със сол, черен пипер, босилек и извадете чесъна.

Сверете макароните в 3 литра вода за 2 минути и отцедете.

Сложете ги в подходяща чиния, полейте с доматения сос, сложете парченца патладжан, поръсете с настърганото сирене Пекорино.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: rerecept.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети