Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони със сирене - мъфин

Макарони със сирене - мъфин

Макарони със сирене - мъфин - изображение

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша галета
  • 1 1/3 чаена чаша макарони
  • 3 резена бекон, нарязани на ситно
  • 1 малка глава лук
  • 60 грама бейби спанак
  • 25 грама масло
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1/2 чаена чаша мляко
  • 1 1/2 чаена чаша настърган чедър
  • 2 яйца

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и намажете с масло форма за мъфини с 12 гнезда. Поръсете ги с галетата и изсипете излишната, която не се е полепила по формичката.

Сварете макароните до готовност, отцедете ги и ги оставете за 10 минути да изстинат.

Изпържете лука и бекона (нарязани на ситно) до готовност, като разбърквате от време на време - за около 4-5 минути. Добавете спанака, а когато омекне изсипете сместа при макароните. Почистете тигана от остатъците. В него сложете да се разтопи маслото (25 грама) и добавете брашното, разбъркайте, докато сместа стане златиста и започне да образува мехурчета. Тогава сипете млякото и разбъркайте, за да се получи еднородна смес. Когато се сгъсти соса свалете от котлона и сипете при макароните. Добавете и 1 чаена чаша чедър, както и яйцата. Подправете на вкус със сол и пипер.

Разпределете сместа между 12-те форми за мъфини и поръсете с останалия чедър. Печете за 25-30 минути до златиста коричка. Оставете да се охладят за 5-6 минути във формичките, преди да ги извадите. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и изчакайте пълното им изстудяване.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети