Макарони в млечен сос с рукола и орехи
Необходими продукти:
- 400 грама макарони
- 200 грама рукола
- 100 грама орехови ядки
- 3 супени лъжици краве масло
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 100 грама кашкавал
- по щипка сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпечете ядките в тиган на среден огън за около 5 минути (докато започнат да отделят характерния аромат).
Кипнете 2,5 литра вода, подсолете и в нея изсипете макароните. Варете ги колкото е необходимо, следвайки указанията върху опаковката. Когато бъдат готови, отцедете бульона, като запазите 1/2 чаена чаша от него.
Настържете на дребно кашкавала, смесете го с прясното мляко и маслото. Поставете сместа върху котлона на средна температура, подправете и разбъркайте. След това прибавете измитите листа рукола, отново разбъркайте и тогава изсипете сварените макарони в соса. Ако той е прекалено гъст, налейте бульона, който отделихте.
Разбъркайте добре и разпределете ястието в чинии. Нарежете орехите, с тях поръсете всяка порция и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Орзо с пилешко и спанак
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Паста орзо със скариди и тиквички
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Макарони в млечен сос с рукола и орехи