Макарони в млечен сос с рукола и орехи

Необходими продукти:
- 400 грама макарони
- 200 грама рукола
- 100 грама орехови ядки
- 3 супени лъжици краве масло
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 100 грама кашкавал
- по щипка сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпечете ядките в тиган на среден огън за около 5 минути (докато започнат да отделят характерния аромат).
Кипнете 2,5 литра вода, подсолете и в нея изсипете макароните. Варете ги колкото е необходимо, следвайки указанията върху опаковката. Когато бъдат готови, отцедете бульона, като запазите 1/2 чаена чаша от него.
Настържете на дребно кашкавала, смесете го с прясното мляко и маслото. Поставете сместа върху котлона на средна температура, подправете и разбъркайте. След това прибавете измитите листа рукола, отново разбъркайте и тогава изсипете сварените макарони в соса. Ако той е прекалено гъст, налейте бульона, който отделихте.
Разбъркайте добре и разпределете ястието в чинии. Нарежете орехите, с тях поръсете всяка порция и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Зеленчукова салата с макарони и маслини
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Двуседмична диета с паста
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Коментари към Макарони в млечен сос с рукола и орехи