Макарони в млечен сос с рукола и орехи

Необходими продукти:
- 400 грама макарони
- 200 грама рукола
- 100 грама орехови ядки
- 3 супени лъжици краве масло
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 100 грама кашкавал
- по щипка сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпечете ядките в тиган на среден огън за около 5 минути (докато започнат да отделят характерния аромат).
Кипнете 2,5 литра вода, подсолете и в нея изсипете макароните. Варете ги колкото е необходимо, следвайки указанията върху опаковката. Когато бъдат готови, отцедете бульона, като запазите 1/2 чаена чаша от него.
Настържете на дребно кашкавала, смесете го с прясното мляко и маслото. Поставете сместа върху котлона на средна температура, подправете и разбъркайте. След това прибавете измитите листа рукола, отново разбъркайте и тогава изсипете сварените макарони в соса. Ако той е прекалено гъст, налейте бульона, който отделихте.
Разбъркайте добре и разпределете ястието в чинии. Нарежете орехите, с тях поръсете всяка порция и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони със спанак, лук и сметана
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Макарони с броколи и пилешко
Коментари към Макарони в млечен сос с рукола и орехи