Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони в млечен сос с рукола и орехи

Макарони в млечен сос с рукола и орехи

Макарони в млечен сос с рукола и орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама макарони
  • 200 грама рукола
  • 100 грама орехови ядки
  • 3 супени лъжици краве масло
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 100 грама кашкавал
  • по щипка сол и смлян черен пипер


Начин на приготвяне:

Изпечете ядките в тиган на среден огън за около 5 минути (докато започнат да отделят характерния аромат).

Кипнете 2,5 литра вода, подсолете и в нея изсипете макароните. Варете ги колкото е необходимо, следвайки указанията върху опаковката. Когато бъдат готови, отцедете бульона, като запазите 1/2 чаена чаша от него.

Настържете на дребно кашкавала, смесете го с прясното мляко и маслото. Поставете сместа върху котлона на средна температура, подправете и разбъркайте. След това прибавете измитите листа рукола, отново разбъркайте и тогава изсипете сварените макарони в соса. Ако той е прекалено гъст, налейте бульона, който отделихте.

Разбъркайте добре и разпределете ястието в чинии. Нарежете орехите, с тях поръсете всяка порция и поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети