Макаронена супа с горски гъби и сметана

Необходими продукти:
- 2 литра вода
- 300 грама горски гъби
- 1 морков, обелен и нарязан на кръгчета
- 1 обелен и нарязан на кубчета картоф
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 50 грама краве масло
- 150 милилитра сметана за готвене
- 100 грама макарони с форма по избор
- 1/2 връзка пресен магданоз
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете гъбите ситно. Ако са по-ситни ги оставете цели. В тенджера налейте вода и ги сварете. След готовност отцедете гъбите и заделете бульона. Комбинирайте го със сметаната, маслото и пресованите скилидки чесън.
Загрейте течността и прибавете морковите, гъбите, картофа, макароните, солта и пипера. Разбъркайте супата, оставете я да ври на слаб огън до готовност на зеленчуците и пастата.
След готовност разпределете супата в купички и поръсете всяка с нарязан пресен магданоз. Поднесете и се насладете на вкуса и аромата й.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Коментари към Макаронена супа с горски гъби и сметана