Макаронена запеканка с млечен сос, шунка и кашкавал

Необходими продукти:
250 грама макарони
650 милилитра прясно мляко
100 грама кашкавал
200 грама шунка
2 супени лъжици заквасена сметана
сол, черен пипер и копър на вкус
олио за намазване на съда
Начин на приготвяне:
Нарежете шунката на малки кубчета, кашкавала настържете на едро ренде, копъра измийте и накълцайте на ситно.
Смесете в подходяща купа млякото и сметаната, сложете сол, пипер и копър на вкус. Разбъркайте добре.
Намажете дъното на подходяща форма с олио и разпределете равномерен слой макарони, върху тях нарязаната шунка. След това полейте с млечната смес и поръсете с кашкавал.
Изпечете ястието в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 45 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Двуседмична диета с паста
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
Коментари към Макаронена запеканка с млечен сос, шунка и кашкавал
aaaaa
A makaronite ne trqbva li da sa svareni
Времето за печене е достатъчно, за да се използват несварени макарони и те да не останат сурови. Ако искате, сварете предварително, но тогава няма да си необходими 45 минути печене.
A makaronite ne trqbva li da sa svareni