Маделини /мадленки/ с лимонова глазура

Необходими продукти:
- 2 големи яйца
- 110 грама фина захар
- 94 грама масло
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 100 грама безсолно масло, разтопено
За лимоновата глазура:
- кората и сока на 1 лимон
- 160 грама пудра захар, пресята
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата и захарта в голяма купа с миксер за около 6 минути.
- В отделна купа смесете брашното и бакпулвера и разбъркайте.
- Пресейте 1/3 от брашното в купата с яйцата и използвайте дървена лъжица или шпатула, за да разбъркате. Повторете с останалото брашно.
- Поставете маслото в малка купа, добавете 1 лъжица от тестото, разбъркайте и върнете сместа в голямата купа. Отново разбъркайте.
- Покрийте тестото с найлоново фолио и го охладете за минимум 3 часа, преди да изпечете кексчетата.
- През това време направете лимоновата глазура, като разбъркате с дървена лъжица лимоновия сок и настъргана кора с пудрата захар.
- Подмажете формата за маделини с масло, поръсете я с брашно и приберете в хладилника, за да се охлади.
- Използвайте лъжица, за да напълните 3/4 от формите с тесто, тъй като кексчетата ще се надуят във фурната.
- Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 8-10 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете маделините да се охладят върху решетка за 10 минути, преди да ги потопите в глазурата.
- Подредете ги върху хартия за печене и ги оставете да си починат на стайна температура за близо 20 минути. Ако успеете да издържите... :)
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
911 ВЕНОЛГОН МАСАЖЕН ГЕЛ ЗА КРАКА 100 мл
БОНБОНИ ОЛИПС ЛИМОН + ПОРТОКАЛ + ВИТАМИН C
БИОХЕРБА АРОМА КОМПОЗИЦИЯ ОТ МАСЛА БАЛАНС 10 мл
ПРАНАРОМ АРОМАПИК РОЛ ОН 75 мл
БИОХЕРБА ПАСТИЛИ ЗА ГЪРЛО И БРОНХИ таблетки * 12
КАЛИВИТА ОРГАНИЧНО ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Пилешко филе с мед и лимон
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Боровинков кейк с лимон и рикота
- Бърз кекс с кондензирано мляко
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Лимонов чийзкейк с лешници (без печене)
- Лимонов кекс с извара
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
Коментари към Маделини /мадленки/ с лимонова глазура