Курабийки с маково семе и лимонена глазура

Необходими продукти:
- 1 лимон и сока му
- 450 грама брашно
- 10 грама сол
- 1 чаена чаша пудра захар
- 10 грама бакпулвер
- 10 грама амонячна сода
- 300 грама кисело мляко
- 2 супени лъжици макови семена
- 1 чаена чаша студена сладкарска сметана
за глазурата
- сок от половин лимон
- 2-3 супени лъжици пудра захар
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и застелете тавичка с лист пергаментова хартия. Изстискайте лимона в купичка, а корите настържете на фино ренде.
В купа пресейте брашното, добавете маковото семе, бакпулвера, солта, амонячната сода, погасена в киселото мляко, пудрата захар и лимоновите кори и сок. Разбъркайте и направете тесто.
Оставете го да си почине и разделете на три равни части. Разрежете ги на триъгълници, както е показано на снимката.
Подредете в тавата.
Запечете за 20 минути и охладете курабиите. Смесете лимоновия сок с пудрата захар и сметаната, разбъркайте и с получената смес глазирайте курабийките. Подредете ги в съд, поднесете и им се насладете.
Да ви сладко!
Източник: www.budgetbytes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ С КОФЕИН, МЕНТА И ЛИМОН 200 мл
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ SWEET LILLY 200 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЕТОКС * 20 FAMILLE MARY
ЧАЙ ФИЛТЪР ИМУН С ЛИМОН, ДЖИНДЖИФИЛ И КУКРУМА * 20 AHMAD TEA
ЧАЙ ФИЛТЪР БЪЗ И ЛИМОН * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
БИОХЕРБА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Компот от грозде с лимон и мента
- Лекувайте ангината с гаргара от сода и лимон
- Пилешко филе с мед и горчица
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Как да свалим високата температура с лимон
- Премахнете черните точки по ушите с варено мляко и лимонов сок
- Лимонов зехтин с чесън
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Скариди с лимон и чесън на грил-тиган
Коментари към Курабийки с маково семе и лимонена глазура