Лучен сос със сметана и горчица

Необходими продукти:
- 300 грама стар кромид лук
- 100 милилитра бульон (по ваш избор)
- 100 милилитра сметана (заквасена)
- 1 чаена лъжица горчица
- малко олио
Начин на приготвяне:
Нарежете кромида на парчета, дебели 1/2 сантиметър. Изпържете ги в малко олио на среден огън в продължение на около десет минути (до златисто), като бъркате непрекъснато.
След това налейте бульона и задушете още 5-7 минути, не затваряйте съда с капак. Прибавете сметаната, подправете, а две минути по-късно сложете и 1 чаена лъжица горчица.
Разбъркайте добре соса и свалете от котлона.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Хлебен пудинг
- Пилешки терин със зеленчуци
- Един месец закусвайте с печен лук, за да се предпазите от диабет
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Картофен колбас с лук
- Палачинки със сирене и лук
- Печен лук с плънка от шунка, пармезан и сметана
- Сметанов зебра кейк
Коментари към Лучен сос със сметана и горчица