Задушен лук Карбонара

Необходими продукти:
- 3-4 глави лук
- 20 грама краве масло
- 1 чаена чаша пълномаслена сметана без захар
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- 3-4 слайса ситно нарязан бекон
- 2 жълтъка
- сок от половин лимон
- сол и черен пипер на вкус
- нарязан зелен лук за гарнитура
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте, подсушете и нарежете лука на полумесеци. Кипнете вода, попарете го и прецедете. В друг съд загрейте маслото, задушете зеленчуците и бекона за 5 минути.
Подправете със сол и черен пипер. Разбийте жълтъците с пармезана, сметаната и добавете лимоновия сок. Налейте сместа към лука, разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън за 5 минути.
Разсипете и поднесете ястието топло, гарнирано с нарязан пресен лук и допълнително пармезан.
Добър апетит!
Източник: www.healthyrecipeecstasy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Хлебен пудинг
- Пилешки терин със зеленчуци
- Един месец закусвайте с печен лук, за да се предпазите от диабет
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Картофен колбас с лук
- Палачинки със сирене и лук
Коментари към Задушен лук Карбонара