Задушен лук Карбонара
Необходими продукти:
- 3-4 глави лук
- 20 грама краве масло
- 1 чаена чаша пълномаслена сметана без захар
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- 3-4 слайса ситно нарязан бекон
- 2 жълтъка
- сок от половин лимон
- сол и черен пипер на вкус
- нарязан зелен лук за гарнитура
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте, подсушете и нарежете лука на полумесеци. Кипнете вода, попарете го и прецедете. В друг съд загрейте маслото, задушете зеленчуците и бекона за 5 минути.
Подправете със сол и черен пипер. Разбийте жълтъците с пармезана, сметаната и добавете лимоновия сок. Налейте сместа към лука, разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън за 5 минути.
Разсипете и поднесете ястието топло, гарнирано с нарязан пресен лук и допълнително пармезан.
Добър апетит!
Източник: www.healthyrecipeecstasy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
Коментари към Задушен лук Карбонара