Задушено пиле с лук, лимон и сметана

Необходими продукти:
2 глави лук
3 скилидки чесън
пилешко месо за около 8 порции
60 грама дижонска горчица
сок от 4 лимона
130 милилитра пилешки бульон
4 стръка пресен естрагон (или 1 чаена лъжица сух)
80 милилитра гъста сметана
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука и разрежете всяка глава на 8 части, обелете чесъна и ги сложете да се задушават на бавен огън.
Отстранете кожата от месото, овкусете парчетата със сол, черен пипер и ги намажете с горчицата. Сложете ги в съда върху лука и чесъна, налейте сока от лимоните, след това пилешкия бульон, добавете естрагона и нека ястието се приготвя на много слаб огън до готовност, като периодично разбърквате.
След това извадете стръкчетата естрагон, обезкостете месото и го сложете в чиния.
Към соса, който се е получил при приготвянето, прибавете сметаната, разбъркайте и върнете месото в тенджерата със соса. Разбъркайте и може да поднесете в подходящи чинии.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как да си захванем лимон от семка
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Увеличете защитните сили на организма с лимон и диня
- Изсветлете косата си с мед, лимон, канела и кокосово масло
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Лимонови палачинки със сирене и боровинки
- Фреш от киви с лимон
- Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица
- Хлебен пудинг
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
Коментари към Задушено пиле с лук, лимон и сметана