Лучени кюфтета с чесън в доматен сос

Необходими продукти:
500 грама лук
100 грама грис
3 скилидки чесън
2 яйца
1,5 чаени чаши доматен сок
смлян черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете лука, измийте го.
Нарежете го ситно (не настъргвайте).
Скилидките чесън обелете и настържете.
Смесете така подготвените продукти в купа и прибавете гриса, яйцата и подправки на вкус.
Разбъркайте старателно и оставете "каймата" да престои 10 минути, за да може лукът да си пусне сока и грисът да набъбне малко.
След това оформете кюфтета от сместа. Не е необходима панировка.
Изпържете ги в нагорещено олио от двете страни до златисто.
Изсипете доматения сок в подходящ съд и поставете на котлона. Нека се "запържи" малко.
С него залейте кюфтетата и върнете на котлона да се задушават около 15 минути на бавен огън.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Кюфтета от тиквички с топено сирене, грис и копър
- Магданозени кюфтета
- Кюфтета от броколи с пармезан, чесън и кашкавал
- Доматени кюфтета със зелен лук и магданоз
- Кюфтета от тиквички с кашкавал и чесън
- Зеленчукови кюфтета с ориз
Коментари към Лучени кюфтета с чесън в доматен сос