Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Лучени кюфтенца с картофи и чесън

Лучени кюфтенца с картофи и чесън

Лучени кюфтенца с картофи и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама кромид лук
  • 280 грама картофи
  • 4 супени лъжици грис
  • 2-3 скилидки чесън
  • 5 стръка копър
  • сол, черен пипер
  • галета
  • олио за пържене

 

Начин на приготвяне:

Сварете картофите цели и необелени.

Лука и чесъна обелете, нарежете ги колкото може по-ситно и изсипете в дълбок съд. Сложете няколко щипки сол, разбъркайте и оставете за 20-25 минути, за да си пуснат сока. Ако се отдели много течност, отцедете я, като изсипете лука в гевгир.

Обелете вече охладените картофи, настържете ги и смесете с лука и чесъна. Разбъркайте до еднородност.

към тази смес прибавете накълцания копър, гриса и подправете. Разбъркайте, получава се плътна маса, с която е лесно да се работи.

Разделете я на малки парчета, от които оформете малки кръгли кюфтета. Оваляйте ги в галета (може в грис или брашно) и изпържете в малко количество горещо олио на среден огън, докато се покрият с румена коричка от всички страни.

Извадете ги върху хартия, за да поеме тя излишната мазнина, която са поели по време на термичната обработка.

Сервирайте ги топли с доматен сос или майонеза.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник nakormi.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноАлт. медицинаСнимкиИсторияБотаникаДиети