Лучени кръгчета с пълнеж от крема сирене и спанак

Необходими продукти:
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 140 грама свеж спанак
- 450 грама крема сирене
- 400 грама (консерва) сърцевина на артишок
- 100 грама настъргана зряла моцарела
- 1 едра глава бял лук
- 1 чаена чаша брашно
- 150 грама галета "Панко"
- олио за пържене, сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Задушете чесъна и спанака, докато омекне в малко мазнина.
В купа разбийте крема сиренето с миксер, докато се получи кремообразна смес. Добавете спанака, артишока (нарежете го ако има нужда), моцарелата и подправете.
Отново с помощта на миксер смесете продуктите.
Разрежете лука на кръгчета с дебелина 1 сантиметър и разделете.
Разпределете кръгчетата върху тава, застлана с хартия за печене. Напълнете ги със сместа и изравнете. Замразете ги 1 час.
Сложете олио да загрява в подходящ съд за пържене.
Разбийте яйцата и панирайте напълнените лучени кръгчета първо в брашното, след това в яйцата, галетата, отново ги потопете в разбитите яйца и отново оваляйте в галетата, за да получите дебела и хрупкава коричка.
Изпържете ги до готовност, около 5-6 минути.
Отцедете върху кухненска хартия.
Сервирайте, докато са все още топли, за да може да се насладите на топящата се моцарела в пълнежа.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ МАЛИНА билкови дъвчащи таблетки * 12
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Салата от маслини и лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Маринован лук, печен на барбекю
- Ползи и вреди на червения лук
- Ако сте нервни, пригответе си отвара
- Пилешки дробчета с лук
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Наденички с гъби и лук
Коментари към Лучени кръгчета с пълнеж от крема сирене и спанак