Лучени кръгчета с пълнеж от крема сирене и спанак

Необходими продукти:
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 140 грама свеж спанак
- 450 грама крема сирене
- 400 грама (консерва) сърцевина на артишок
- 100 грама настъргана зряла моцарела
- 1 едра глава бял лук
- 1 чаена чаша брашно
- 150 грама галета "Панко"
- олио за пържене, сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Задушете чесъна и спанака, докато омекне в малко мазнина.
В купа разбийте крема сиренето с миксер, докато се получи кремообразна смес. Добавете спанака, артишока (нарежете го ако има нужда), моцарелата и подправете.
Отново с помощта на миксер смесете продуктите.
Разрежете лука на кръгчета с дебелина 1 сантиметър и разделете.
Разпределете кръгчетата върху тава, застлана с хартия за печене. Напълнете ги със сместа и изравнете. Замразете ги 1 час.
Сложете олио да загрява в подходящ съд за пържене.
Разбийте яйцата и панирайте напълнените лучени кръгчета първо в брашното, след това в яйцата, галетата, отново ги потопете в разбитите яйца и отново оваляйте в галетата, за да получите дебела и хрупкава коричка.
Изпържете ги до готовност, около 5-6 минути.
Отцедете върху кухненска хартия.
Сервирайте, докато са все още топли, за да може да се насладите на топящата се моцарела в пълнежа.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Лучени кръгчета на скара
- Пилешки дробчета с лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Хрупкав пържен лук
Коментари към Лучени кръгчета с пълнеж от крема сирене и спанак