Лучени кръгчета в млечно-яйчена панировка
Необходими продукти:
1-2 едри глави лук (в случая е използван червен)
масло за пържене
1 чаена чаша пресято брашно
2 чаени лъжици сол
1,5 чаена лъжица набухвател
1 яйце
2/3 чаена чаша прясно мляко
1 супена лъжица растително олио
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на дебели кръгли парчета, които разделете на кръгчета.
Сложете ги в дълбока купа и залейте със студена вода. Тя трябва да ги покрие. Оставете да престоят така в продължение на 30 минути.
Извадете върху хартия, за да може тя да поеме течността.
Пресейте в купа брашното заедно със солта и набухвателя.
Яйцето разделете на жълтък и белтък.
Жълтъка разбийте старателно.
Прибавете го към сухата смес, налейте олиото и млякото.
Разбъркайте до еднородност.
В отделен съд разбийте белтъка.
Внимателно го смесете с полученото тесто.
Сгорещете достатъчно количество масло в тиган.
Потапяйте лучените кръгчета в подготвената панировка и ги изпържете в мазнината до златисто.
Изваждайте готовите върху хартия, за да се отцеди излишното масло.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Салата от маслини и лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
Коментари към Лучени кръгчета в млечно-яйчена панировка