Лучени кръгчета в млечно-яйчена панировка
Необходими продукти:
1-2 едри глави лук (в случая е използван червен)
масло за пържене
1 чаена чаша пресято брашно
2 чаени лъжици сол
1,5 чаена лъжица набухвател
1 яйце
2/3 чаена чаша прясно мляко
1 супена лъжица растително олио
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на дебели кръгли парчета, които разделете на кръгчета.

Сложете ги в дълбока купа и залейте със студена вода. Тя трябва да ги покрие. Оставете да престоят така в продължение на 30 минути.

Извадете върху хартия, за да може тя да поеме течността.

Пресейте в купа брашното заедно със солта и набухвателя.

Яйцето разделете на жълтък и белтък.

Жълтъка разбийте старателно.

Прибавете го към сухата смес, налейте олиото и млякото.

Разбъркайте до еднородност.
В отделен съд разбийте белтъка.

Внимателно го смесете с полученото тесто.

Сгорещете достатъчно количество масло в тиган.

Потапяйте лучените кръгчета в подготвената панировка и ги изпържете в мазнината до златисто.

Изваждайте готовите върху хартия, за да се отцеди излишното масло.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Пилешки дробчета с лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Ползи и вреди на червения лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Полезните ефекти на лука
- Салата от маслини и лук
- Печен боб с лук
Коментари към Лучени кръгчета в млечно-яйчена панировка