Лучени кръгчета в млечно-яйчена панировка

Необходими продукти:
1-2 едри глави лук (в случая е използван червен)
масло за пържене
1 чаена чаша пресято брашно
2 чаени лъжици сол
1,5 чаена лъжица набухвател
1 яйце
2/3 чаена чаша прясно мляко
1 супена лъжица растително олио
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на дебели кръгли парчета, които разделете на кръгчета.
Сложете ги в дълбока купа и залейте със студена вода. Тя трябва да ги покрие. Оставете да престоят така в продължение на 30 минути.
Извадете върху хартия, за да може тя да поеме течността.
Пресейте в купа брашното заедно със солта и набухвателя.
Яйцето разделете на жълтък и белтък.
Жълтъка разбийте старателно.
Прибавете го към сухата смес, налейте олиото и млякото.
Разбъркайте до еднородност.
В отделен съд разбийте белтъка.
Внимателно го смесете с полученото тесто.
Сгорещете достатъчно количество масло в тиган.
Потапяйте лучените кръгчета в подготвената панировка и ги изпържете в мазнината до златисто.
Изваждайте готовите върху хартия, за да се отцеди излишното масло.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Лучени кръгчета на скара
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Маринован лук, печен на барбекю
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Лучени кръгчета в млечно-яйчена панировка