Лодки от хляб с бекон и кашкавал

Необходими продукти:
- 60 грама бекон, нарязан на кубчета
- 2 големи яйца
- 2 супени лъжици сметана или прясно мляко
- щипка сол
- щипка черен пипер
- 2 франзели с дължина около 20 сантиметра
- 1 супена лъжица разтопено масло
- 2 супени лъжици зелен лук, нарязан на ситно
- 1/4 чаена чаша настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Запечете бекона в тиган с незалепващо покритие за 2-3 минути, докато леко покафенее и прехвърлете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- В малка кана разбийте яйцата със сметаната и подправете сместа със сол и черен пипер.
- Изрежете горната част на всяка франзела под V-образна форма и намажете кората на хляба с разтопено масло.
- Прехвърлете лодките в подмазана тавичка, покрита с хартия за печене и разпределете 1/2 от яйчената смес.
- Изчакайте няколко минути, за да попие в средата на франзелата и разделете по равно бекона и лука.
- Поръсете с половината настърган кашкавал, внимателно изсипете останалата яйчена смес и поръсете с останалия кашкавал.
- Печете около 20-25 минути до златисто кафяв цвят и хрупкава коричка.
- Поднесете пълнените франзели цели или нарязани на филийки.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Бърза пица на тиган от течно тесто
- Немска топла салата от картофи с бекон, масло и копър
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Картофени питки с кашкавал
- Чушки обвити в бекон
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Десерт от извара с шоколадов пълнеж и овесени ядки
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Лодки от хляб с бекон и кашкавал