Лингуини с червено цвекло, фета и орехи

Необходими продукти:
- 4 глави червено цвекло, нарязано
- 4 скилидки чесън, необелени
- 2 супени лъжици зехтин
- няколко стръка мащерка
- 2 3/4 чаена чаша боб от консерва
- 1 супена лъжица оцет
- 3 супени лъжици крем фрайче
- 400 грама пълнозърнести лингуини
- сирене фета
- копър
- печени орехи
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Поставете резените цвекло и целите скилидки чесън в тава, полейте ги със зехтин и подправете със сол и пипер. Отгоре сложете стръкчетата мащерка и печете за 30-40 минути.
Изпеченото цвекло смелете, като изстискате към него и чесновите скилидки. Добавете боба, оцета, крема фрайче и 7 супени лъжици вода. Блендирайте, а ако сосът ви се струва гъст, сложете още малко вода.
Сварете пастата и смесете със соса. Сервирайте всяка порция със сирене, орехи и няколко стръкчета копър.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: chowhound.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Спагети с пармезан и яйца
- Сос от сирене Бри със спагети
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети със сметана и риба тон
- Бистра пилешка супа със спагети
- Чеснова паста с пармезан
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Спагети от тиквички с доматен сос и пармезан
- Оризови спагети със зелен боб и чери домати
- Спагети с печени чери домати, чеснова галета, пармезан и босилек
Коментари към Лингуини с червено цвекло, фета и орехи