Лингуини с песто от авокадо

Пастата е бързо и гарантирано вкусно решение за вечеря. Почти няма хора, които да не обичат макаронени изделия. Предлагаме ви вариант на лингуини с песто, а ястието може да бъде приготвено в рамките на 20 минути.
Необходими продукти:
- 1 пакет лингуини
- 1 авокадо
- 2 чаени чаши свеж босилек
- 1/ 3 чаена чаша зехтин
- 1/ 4 чаена чаша запечени кедрови ядки
- 1/ 4 чаена чаша пармезан
- 1 чаена чаша чери домати – разполовени
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете лингуините в солена вода, според указанията на опаковката. Прецедете ги от излишната течност, като запазите 1 чаша вода от водата, в която сте ги варили.
Междувременно, в кухненски робот смелете авокадото, босилека, зехтина, кедровите ядки и пармезана. Подправете по време на блендирането. Ако ви се струва гъста сместа, налейте още зехтин.
Смесете пестото и пастата заедно с 1/2 чаша от запазената макаронена вода и разбъркайте. Добавете доматите и разбъркайте отново. Сервирайте с още пармезан.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Макарони с кайма и кашкавал
- Двуседмична диета с паста
- Запечени макарони с колбас, маслини, пармезан и ароматен сос
Коментари към Лингуини с песто от авокадо