Лимонов пай с маслена кора
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши захар
- 1/2 чаена чаша масло със стайна температура
- 5 яйца
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 супена лъжица пшенично брашно
- 1 супена лъжица царевично брашно
- щипка сол
- 2 супени лъжици лимонова кора, настъргана на ситно
- 1/4 чаена чаша прясно изцеден лимонов сок
- 2 броя маслена кора за пайове
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- В голяма купа разбийте с миксер захарта и маслото в продължение на 1 минута.
- Добавете яйцата и продължете да разбивате до пухкав крем.
- Прибавете прясното мляко, двата вида брашно, солта, лимоновата кора и прясно изцедения лимонов сок. Разбъркайте.
- Поставете маслените кори в 2 кръгли форми с размер около 23 сантиметра.
- Разделете сместа по равно в двете кори и печете в продължение на 35-40 минути до златист цвят.
- Оставете лимоновия пай да се охлади до стайна температура, преди да го нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АБОФАРМА СИЛВЪРТУС спрей за гърло 30 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД ГОЛД АСОРТИ дъвчащи таблетки * 60
ЕМПЕР МЪЖКА ТОАЛЕТНА ВОДА PROTOCOL 100 мл
ИКАРОВ ПОДХРАНВАЩ СЕРУМ ЗА НОКТИ И КОЖИЧКИ 10 мл
ИЗБА НЕЙЧЪР НАИДА СИЛУЕТ НА НИМФА МАСЛО СРЕЩУ ЦЕЛУЛИТ 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Как да свалим високата температура с лимон
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Отглеждане на лимон
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Пилешко филе с мед и горчица
- Използвайте етерично масло от лимон при разширени вени
- Пилешко филе с мед и лимон
- Премахнете черните точки по ушите с варено мляко и лимонов сок
Коментари към Лимонов пай с маслена кора