Начало Хранене Рецепти Супи Месни Лимонова яйчена супа с пилешко месо

Лимонова яйчена супа с пилешко месо

Лимонова яйчена супа с пилешко месо - изображение

Необходими продукти:


  • 700 грама пилешко месо, нарязано на порции
  • 1 глава лук, нарязана ситно
  • 1/2 чаена чаша нарязана целина
  • 3 моркова обелени и нарязани ситно
  • 1/2 чаена чаша паста орзо
  • 4 разбити яйца
  • сок от 3 лимона
  • сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:


Сварете пилешкото месо, прецедете бульона и го заделете. Охладете месото, обезкостете и го сложете към течността. Загрейте супата, добавете лука, морковите, солта, черния пипер и лимоновия сок.

Разбъркайте ястието и гответе в продължение на 40 минути. Прибавете пастата и охладете супата. Загребете черпак от нея, изсипете го към яйцата и разбъркайте.

Бистрия бульон налейте на тънка струйка в тенджерата и разбъркайте. Разсипете в купички и поднесете ястието топло.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: jojotastic.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияХранене при...ДиетиНовиниАнкетиВидеоСнимкиАлт. медицинаБотаника