Лимонова яйчена супа с пилешко месо

Необходими продукти:
- 700 грама пилешко месо, нарязано на порции
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 1/2 чаена чаша нарязана целина
- 3 моркова обелени и нарязани ситно
- 1/2 чаена чаша паста орзо
- 4 разбити яйца
- сок от 3 лимона
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото месо, прецедете бульона и го заделете. Охладете месото, обезкостете и го сложете към течността. Загрейте супата, добавете лука, морковите, солта, черния пипер и лимоновия сок.
Разбъркайте ястието и гответе в продължение на 40 минути. Прибавете пастата и охладете супата. Загребете черпак от нея, изсипете го към яйцата и разбъркайте.
Бистрия бульон налейте на тънка струйка в тенджерата и разбъркайте. Разсипете в купички и поднесете ястието топло.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: jojotastic.com
Коментари към Лимонова яйчена супа с пилешко месо