Яйчена крем супа с чесън
Необходими продукти:
1,5 литра месен бульон
40 грама животинска мазнина по избор
60 милилитра зехтин
5 грама индийско орехче
2 грама смлян черен пипер
120 грама чесън
4 яйца
200 грама хляб
Начин на приготвяне:
Изпържете чесъна в 2 супени лъжици животинска мазнина на слаб огън, като не допускате скилидките да се зачервят, трябва да омекнат. Налейте загрятия бульон (или вода), сложете индийското орехче, черния пипер и сол на вкус.
Сложете на котлона да заври и нека се приготвя в продължение на 15 минути, след което прецедете.
Чесъна прокарайте през сито и добавете към бульона.
Разбийте жълтъците със зехтина и прибавете 1 черпак от горещия бульон, вливайки тънка струя от него и бъркайте непрекъснато. Получената яйчна течност смесете с бульона, разбъркайте и затоплете, но не допускайте супата да заври.
Предварително изпечете няколко тънки филии бял хляб и върху всяка сложете изпържените белтъци. Разпределете филиите в купи и залейте чесновата супа.
Добър апетит!
Коментари към Яйчена крем супа с чесън