Класическа яйчна супа
Необходими продукти:
- 6 чаени чаши пилешки бульон
- 1 супена лъжица настърган пресен корен джинджифил
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 1/2 супена лъжица царевично нишесте - натурално
- 3 големи яйца
- 1 супена лъжица сусамово олио
- 1 малка връзка зелен лук, нарязан на ситно
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещете бульона и към него добавете джинджифила, 1 чаена лъжица сол и половин четен пипер. Оставете течността да заври.
Разбъркайте соевия сос с нишестето и изсипете в бульона. Варете 1-2 минути, докато супата започне леко да се сгъстява.
Свалете супата от котлона.
Разбъркайте яйцата със сусамовото олио и половин лъжица сол. Бавно изсипете яйцата към горещия бульон, като бъркате непрекъснато.
Подправете на вкус, разсипете в купички и поръсете със зеления лук за свежест.
Добавяйки месо в бульона, може да приготвите и месна супа, следвайки останалите стъпки, след като месото се свари.
Източник:
foodandwine.com
Коментари към Класическа яйчна супа