Яйчена супа с кашкавал и чесън
Необходими продукти:
2 яйца
1/2 литър вода
1 скилидка чесън
50 грама кашкавал
крутони/сухари
магданоз/зелен лук
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с помощта на миксер. Без да спирате разбиването, добавете врящата вода и сложете сол на вкус. Следват крутоните, настъргания кашкавал и нарязания (или намачкан) чесън. Поръсете с магданоз и поднесете супата гореща.
Ако желаете, може да използвате бульон вместо вода и фиде, брашно или нишесте за сгъстяване. Ако не добавите кашкавал, сложете малко мазнина. Подправки на вкус и по избор.
Добър апетит!
Коментари към Яйчена супа с кашкавал и чесън