Леща с яйца и кисело мляко

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши леща
- 2 главички лук
- олио за запръжка
- 3-4 обелени цели скилидки чесън
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- сол, черен пипер
- 50 милилитра червено вино
- 1 дафинов лист
- 2 яйца
- 300 грама кисело мляко
- няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Накиснете лещата във вода и изчакайте да престои поне един час. След това я сварете, след като попие водата добавете олиото, нарязания ситно лук, скилидките чесън, червения пипер, солта, черния пипер, виното и дафиновия лист.
Разбъркайте ястието и оставете да къкри на слаб огън до готовност на зеленчуците. В друга тенджерка налейте вода, подсолете я и поширайте яйцата.
Отцедете ги и оставете настрана. Разпределете порции, гарнирайте с яйцата и с киселото мляко. Поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Източник: thecookreport.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Леща
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Къри с червена леща, нахут и спанак
- Червена леща с булгур
- Яхния с коприва и леща
Коментари към Леща с яйца и кисело мляко