Леща с чесън и риба тон
Необходими продукти:
1 чаена чаша леща
2 скилидки чесън
1 дафинов лист
1/2 глава лук
сол на вкус
1/4 чаена чаша нарязан пресен магданоз
1 супена лъжица нарязан зелен лук
1 консерва риба тон
1 супена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица червен винен оцет
1 чаена лъжица дижонска горчица
1/4 чаена чаша зехтин
Начин на приготвяне:
Сложете лещата в подходящ съд, добавете половината от счукания чесън, дафиновия лист и ситно нарязания лук. Налейте 1 литър вода, поставете на котлона и щом течността заври, намалете температурата до умерена. Подсолете на вкус, затворете тенджерата с капак и оставете лещата да се приготвя в продължение на 30 минути на бавен огън, докато омекне.
След това извадете дафиновия лист и лука. Сложете цедка/сито върху друг съд и изсипете лещата, за да се отцеди бульона.
В отделна купа смесете консервираната риба тон с нарязаните магданоз и зелен лук. Тогава към тях прибавете лещата.
Пригответе сос от лимоновия сок, оцета, горчицата и останалия чесън. Налейте зехтина и 2 супени лъжици от бульона, който прецедихте по-рано.
Подправете лещата с него и разбъркайте старателно.
Ястието е готово.
Добър апетит!
Снимка: kitchenmag.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Морковена крем супа с френска леща
- Бобови култури
- Леща
- Къри с червена леща, нахут и спанак
Коментари към Леща с чесън и риба тон