Леща с картофи и свински ребра

Необходими продукти:
- 500 грама свински ребра
- 180 грама леща
- 3 картофа
- 1 морков
- глава лук
- 4 зърна бахар
- 2 супени лъжици олио
- 2 дафинови листа
- сол, копър, магданоз - на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте лещата, залейте я за 2 часа с вода.
Картофите и лука обелете и нарежете на малки кубчета, моркова настържете едро.
Запържете ребрата в олио до образуването на златиста коричка по повърхността им. Предварително ги разрежете на порции.
Сложете тенджера с 2,5 литра вода върху котлона. Щом течността кипне, в нея сложете ребрата. Отстранете образувалата се пяна и оставете да се варят 30-40 минути на слаб огън.
След това добавете картофите, лещата, зърната бахар и дафиновите листа.
Нека супата се приготвя до омекване на всички продукти (30-35 минути).
Лука и моркова запържете в мазнината, в която пържихте ребрата.
Щом супата се свари, извадете дафиновите листа от нея и изсипете зеленчуковата запръжка. Щом отново заври, свалете съда от котлона, затворете го с капак и оставете така за 15 минути.
След това разпределете в чинии, поръсете със зелените подправки и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ladyvenus.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Леща
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Къри с червена леща, нахут и спанак
- Червена леща с булгур
- Яхния с коприва и леща
Коментари към Леща с картофи и свински ребра