Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Леща с картофи и свински ребра

Леща с картофи и свински ребра

Леща с картофи и свински ребра - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама свински ребра
  • 180 грама леща
  • 3 картофа
  • 1 морков
  • глава лук
  • 4 зърна бахар
  • 2 супени лъжици олио
  • 2 дафинови листа
  • сол, копър, магданоз - на вкус

 

Начин на приготвяне:

Измийте лещата, залейте я за 2 часа с вода.

Картофите и лука обелете и нарежете на малки кубчета, моркова настържете едро.

Запържете ребрата в олио до образуването на златиста коричка по повърхността им. Предварително ги разрежете на порции.

Сложете тенджера с 2,5 литра вода върху котлона. Щом течността кипне, в нея сложете ребрата. Отстранете образувалата се пяна и оставете да се варят 30-40 минути на слаб огън.

След това добавете картофите, лещата, зърната бахар и дафиновите листа.

Нека супата се приготвя до омекване на всички продукти (30-35 минути).

Лука и моркова запържете в мазнината, в която пържихте ребрата.

Щом супата се свари, извадете дафиновите листа от нея и изсипете зеленчуковата запръжка. Щом отново заври, свалете съда от котлона, затворете го с капак и оставете така за 15 минути.

След това разпределете в чинии, поръсете със зелените подправки и поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ladyvenus.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиХрани и ястияДиетиЛюбопитноБотаника