Леща с гъби
Тази гарнитура може да се предложи и като отделно ястие. Изключително подходящо допълнение е към месо.
Необходими продукти:
200 грама леща
300-400 грама гъби
1-2 глави лук
2-3 скилидки чесън
слънчогледово олио
магданоз
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Варете лещата, докато омекне, но не трябва да губи формата си. Обикновено съотношението на лещата с вода е 1:2, вари се около 20-30 минути. Нарежете лука на ситно и запържете до златисто. Гъбите също се нарязват, прибавят се към лука и се запържват за около 10 минути. Смесете лещата с гъбите и лука, прибавете магданоза, счукания чесън, подправете с пипер и сол. Задушете за около 5 минути. Ако не обичате силния вкус на чесъна, може да го запържите в самото начало заедно с лука.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Как да сварим правилно лещата
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
Коментари към Леща с гъби