Леща с гъби

Тази гарнитура може да се предложи и като отделно ястие. Изключително подходящо допълнение е към месо.
Необходими продукти:
200 грама леща
300-400 грама гъби
1-2 глави лук
2-3 скилидки чесън
слънчогледово олио
магданоз
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Варете лещата, докато омекне, но не трябва да губи формата си. Обикновено съотношението на лещата с вода е 1:2, вари се около 20-30 минути. Нарежете лука на ситно и запържете до златисто. Гъбите също се нарязват, прибавят се към лука и се запържват за около 10 минути. Смесете лещата с гъбите и лука, прибавете магданоза, счукания чесън, подправете с пипер и сол. Задушете за около 5 минути. Ако не обичате силния вкус на чесъна, може да го запържите в самото начало заедно с лука.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Супа от леща със спанак
- Как да сварим правилно лещата
- Пържени гъби със сметана и лук
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Кичурка
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Пълнена ряпа с бели гъби и лук
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
Коментари към Леща с гъби