Леща с гъби
Тази гарнитура може да се предложи и като отделно ястие. Изключително подходящо допълнение е към месо.
Необходими продукти:
200 грама леща
300-400 грама гъби
1-2 глави лук
2-3 скилидки чесън
слънчогледово олио
магданоз
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Варете лещата, докато омекне, но не трябва да губи формата си. Обикновено съотношението на лещата с вода е 1:2, вари се около 20-30 минути. Нарежете лука на ситно и запържете до златисто. Гъбите също се нарязват, прибавят се към лука и се запържват за около 10 минути. Смесете лещата с гъбите и лука, прибавете магданоза, счукания чесън, подправете с пипер и сол. Задушете за около 5 минути. Ако не обичате силния вкус на чесъна, може да го запържите в самото начало заедно с лука.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Полската сърнела
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
Коментари към Леща с гъби