Лесно шоколадово руло - пънче
Необходими продукти:
- 1 кутия готов шоколадов микс за кекс
- 6 яйца
- 1/4 чаена чаша олио
- 1/3 чаена чаша вода
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- пудра захар
- 2 пакетчета готов ванилов пудинг
- 1 чаена чаша шоколадов ганаш за намазване
Начин на приготвяне:
Намазнете правоъгълна тава и я застелете с хартия за печене.
С миксер разбийте яйцата за 5-6 минути, към тях добавете водата, олиото, готовият микс и след като се комбинират добре, прибавете сметаната.
Готовото тесто изсипете в тавата и изравнете с шпатула.
Печете за 15 минути на 170 градуса, като проверите с клечка, дали блатът е готов.
Поръсете с пудра захар чиста кухненска кърпа и обърнете блата върху него, така че долната му страна от печенето да остане отгоре.
Навийте на руло и оставете да стои в тази форма за 30 минути.
През това време пригответе ваниловия пудинг както е указано на опаковката, както и ганаша.
Разстелете рулото и намажете с крем, след което веднага отново завийте на руло. Отрежете краищата, за да изглежда по-добре. Сложете ръбчето отдолу и поставете в подходящо плато.
Приберете в хладилник за един час, за да стегне.
Намажете с шоколадов ганаш и с вилица направете ивици по него по дължина, за да имитирате кората на дърво.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: foodlion.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Руло без печене
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Медено руло с орехи и мармалад
- Руло зебра с млечен крем и бисквитки
- Бързо руло със сухо мляко
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Руло с крем от бял шоколад
- Сладко канелено руло с пекан и мед
- Бисквитено руло с кондензирано мляко и ядки (без печене)
Коментари към Лесно шоколадово руло - пънче