Лесна бисквитена торта с 4 продукта
Необходими продукти:
500 грама обикновени пясъчни бисквити
150 грама масло
400 грама кондензирано мляко (подсладено)
100 грама черен шоколад
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите с помощта на блендер и смесете със 100 грама от маслото. Разпределете в подходящ съд, това ще бъде основата на десерта. Покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилника, за да стегне.
През това време прибавете останалото масло към кондензираното мляко и поставете комбинацията на котлона. Нека се приготвя на бавен огън, докато се сгъсти и придобие карамелен цвят.
Когато се кремът се охлади, разпределете равномерно го върху бисквитения блат и отново приберете в хладилника.
Заемете се с глазурата. За направата й просто разтопете шоколада на водна баня, като разбърквате. След това изчакайте малко да изстине и покрийте тортата. Приберете в хладилника, докато покритието стегне и десертът е готов.
Украсете по избор и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бисквитена торта с орехов крем
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
- Бисквитена торта с маслен крем, шоколад и орехи
- Бисквитена торта с маскарпоне
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Торта от овесени бисквити с шоколадов крем и орехи
Коментари към Лесна бисквитена торта с 4 продукта