Лесен млечен хляб
Необходими продукти:
- 400 грама бяло брашно
- 7 грама суха мая
- шипка захар
- две щипки сол
- 1 яйце
- 200 милилитра прясно мляко
- 3 чаени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Смесете в голяма купа всички съставки и разбъркайте до хомогенност.

Пресипете сместа върху набрашнен плот и направете тесто. Може да работите с него веднага, без да чакате да втаса. Разделете тестото на четири равни части и ги разточете.

Сгънете долните и горните краища на кората, разточете и прегънете повторно.

Направете останалите части по същия начин. Намажете с мазнина правоъгълна форма и подредете получените рулца едно до друго.

Изчакайте да удвоят обема си, загрейте фурна на 180 градуса и изпечете до златиста коричка.

Първо сложете хляба на долен реотан за 10 минути. По този начин процесът на втасване ще се ускори и хлябът ще се запече отдолу. След още толкова време преместете по средата на фурната и печете до готовност. Охладете, извадете от формата и поднесете хлебчето топло. Разчупете и му се насладете.

Да ви е вкусно!
Източник: www.the350degreeoven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
ФРИЗОЛАК PEP AC от 0 до 12 месеца 400 г
АПТАМИЛ ADC 400 г
БИОХЕРБА ЗЛАТНО МЛЯКО прах 150 г
МАТИСЪН СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН SPORT ВКУС ВАНИЛИЯ прах 450 г
АПТАМИЛ 3 ПРОНУТРА 800 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Какви рискове за здравето крие консумацията на сурово прясно мляко
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
Коментари към Лесен млечен хляб