Лесен млечен хляб

Необходими продукти:
- 400 грама бяло брашно
- 7 грама суха мая
- шипка захар
- две щипки сол
- 1 яйце
- 200 милилитра прясно мляко
- 3 чаени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Смесете в голяма купа всички съставки и разбъркайте до хомогенност.
Пресипете сместа върху набрашнен плот и направете тесто. Може да работите с него веднага, без да чакате да втаса. Разделете тестото на четири равни части и ги разточете.
Сгънете долните и горните краища на кората, разточете и прегънете повторно.
Направете останалите части по същия начин. Намажете с мазнина правоъгълна форма и подредете получените рулца едно до друго.
Изчакайте да удвоят обема си, загрейте фурна на 180 градуса и изпечете до златиста коричка.
Първо сложете хляба на долен реотан за 10 минути. По този начин процесът на втасване ще се ускори и хлябът ще се запече отдолу. След още толкова време преместете по средата на фурната и печете до готовност. Охладете, извадете от формата и поднесете хлебчето топло. Разчупете и му се насладете.
Да ви е вкусно!
Източник: www.the350degreeoven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
НАН - 2 КОМФОРТИС ПРЕХОДНО МЛЯКО 800 г 6+ месеца
НОВАЛАК 2 6-12 месеца 400 г
ФРИЗОВОМ 0 - 12 месеца 400 г
ХИП 3 ОРГАНИЧНО ДЕТСКО МЛЯКО 600 г
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Студено мляко с шоколад
Коментари към Лесен млечен хляб