Лазаня от равиоли със сирена, спанак и сос Маринара
Необходими продукти:
- 1 1/4 чаени чаши сос Маринара
- 600 грама замразени равиоли с плънка от кашкавал
- 300 грама спанак
- 220 грама моцарела
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Подмажете с масло форма за печене с диаметър 20 сантиметра. На дъното й разпределете 1/4 чаена чаша от соса Маринара. Върху него подредете половината от равиолите, които намажете с 1/2 от останалия сос. След това сложете спанака и половината от моцарелата.
Повторете в същата последователност: равиоли, Маринара, моцарела. Най-отгоре поръсете с настъргания пармезан и покрийте съда с фолио.
Изпечете ястието в предварително загрята до 190 градуса фурна в продължение на 30 минути. След това махнете фолиото и нека лазанята се запече (още около 10 минути).
Изчакайте да се охлади малко, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: doublex.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Лазаня със спанак и тиквички
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
- Лазаня с плънка от пилешко и зеленчуци
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
- Карфиолена лазаня с пилешко
Коментари към Лазаня от равиоли със сирена, спанак и сос Маринара