Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Лазаня, обвита в кюфте

Лазаня, обвита в кюфте

Лазаня, обвита в кюфте - изображение

Необходими продукти:

За каймата:

  • 500 грама телешка кайма
  • 2/3 чаена чаша галета
  • 2 яйца
  • 1/4 чаена чаша магданоз
  • 3 скилидки чесън (смачкани)
  • 1 супена лъжица доматена паста
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица черен пипер

За пълнежа:

  • 1 чаена чаша сирене рикота
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 1/4 чаена лъжица настъргано индийско орехче
  • 2 чаени лъжици магданоз
  • кръгчета от кори за лазаня
  • кръгчета моцарела
  • 1/2 чаена чаша доматен сос

Начин на приготвяне:

Изберете си чаша и ринг за рязане с еднакъв диаметър. С ринга нарежете моцарелата и корите за лазаня.

Смесете в купа рикотата, солта, пипера, магданоз, индийско орехче и пармезана и оставете настрана.

В друга купа омесете каймата, като й добавите галетата, подправките, доматената паста и разбитите яйца.

 оформяне на кюфтето

Вземете една шепа от каймата и оформете топка, сложете я на плота. Вземете чашата и с дъното притеснете каймата, така че да оформите малка чашка.

пълнене на кюфето

Сложете в чашката от кайма едно кръгче кора за лазаня, намажете със сместа с рикота и сложете моцарелата. Повторете още 2 пъти пълнежа. Отгоре затворете чашката с капаче от кайма и слепете добре краищата.

Повторете процедурата с останалата кайма, трябва да получите общо 6 пълнени кюфтета.

Подредете ги в тава, покрита с пергаментова хартия и ги печете на 180 градуса за 30 минути.

Извадете ги от фурната, намажете ги с доматен сос и върху всяко кюфте сложете по 2 резена сирене. Върнете във фурната за още 2 минути, за да се разтопи моцарелата.

разрез

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайл