Кюфтета с плънка от моцарела, запечени с кашкавал и домати
Необходими продукти:
- 500 грама кайма смес
- 2 яйца
- 3 супени лъжици галета
- 2 чаени лъжици подправка за месо
- 1 голям морков
- 2 глави лук
- 4 стръка пресен чесън по желание
- 500 грама настъргани домати
- 100 грама кашкавал
- 100 грама моцарела
Начин на приготвяне:
Добавете яйцата в каймата, сложете галетата, подправките и омесете добре.
Оформете кръгли кюфтета.
Моцарелата нарежете на малки кубчета.
Във всяко кюфте сложете по парченце моцарела, което затворете с каймата, оформяйки отново топчета.
Подредете ги в тава или друг подходящ съд и изпечете във фурната при 180 градуса, докато се образува румена коричка.
Лука, моркова и чесъна нарежете ситно, изпържете ги до златисто и добавете доматите. Задушете всичко за 10 минути.
Извадете кюфтетата от фурната.
Залейте ги със соса.
Поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната за още 40-45 минути.
Ястието е готово.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyam.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Пшенични кюфтета с плънка от кайма, орехи и доматено пюре
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Оризови кюфтета с пълнеж от кайма
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Ливанско кибе с ароматна плънка
Коментари към Кюфтета с плънка от моцарела, запечени с кашкавал и домати