Кюфтета с плънка от моцарела, запечени с кашкавал и домати

Необходими продукти:
- 500 грама кайма смес
- 2 яйца
- 3 супени лъжици галета
- 2 чаени лъжици подправка за месо
- 1 голям морков
- 2 глави лук
- 4 стръка пресен чесън по желание
- 500 грама настъргани домати
- 100 грама кашкавал
- 100 грама моцарела
Начин на приготвяне:
Добавете яйцата в каймата, сложете галетата, подправките и омесете добре.
Оформете кръгли кюфтета.
Моцарелата нарежете на малки кубчета.
Във всяко кюфте сложете по парченце моцарела, което затворете с каймата, оформяйки отново топчета.
Подредете ги в тава или друг подходящ съд и изпечете във фурната при 180 градуса, докато се образува румена коричка.
Лука, моркова и чесъна нарежете ситно, изпържете ги до златисто и добавете доматите. Задушете всичко за 10 минути.
Извадете кюфтетата от фурната.
Залейте ги със соса.
Поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната за още 40-45 минути.
Ястието е готово.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyam.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтенца от рачешко с майонеза
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Кашкавалени кюфтета със сирена и млечен сос
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Яхния с картофи, кюфтенца и ориз
- Кюфтенца от извара и кашкавал
- Кюфтета със сос пири-пири
- Сочни бирени кюфтенца с кашкавал
Коментари към Кюфтета с плънка от моцарела, запечени с кашкавал и домати