Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Кюфтета с ориз и яйца на фурна

Кюфтета с ориз и яйца на фурна

Кюфтета с ориз и яйца на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама кайма по избор
  • 1 глава стар лук
  • 1 среден морков
  • 1 чаена чаша кръглозърнест ориз
  • по 2 чаени лъжици доматено пюре и сметана (заквасена)
  • мазнина, черен пипер, зелени подправки, сол

 

Начин на приготвяне:

Сварете до почти пълна готовност ориза, който преди това сте измили добре под течаща вода. Добре е да изберете кръглозърнест, защото той е по-лепкав; с дългозърнест сорт кюфтетата няма да се получат добре.

Нарежете ситно обеления лук, моркова настържете и изпържете двата продукта в мазнината. След това ги смесете с ориза и каймата, добавете яйцата, подправете и омесете добре всичко.

От нея оформете кръгли кюфтенца, които запържете леко и подредете в тава. Залейте ги със сока, който се е отделил в тигана.

Смесете доматеното пюре със сметаната, налейте малко вода, подправете соса и го изсипете върху кюфтетата.

Не се тревожете, ако течността ви се струва много, защото по време на термичната обработка част от нея ще се поеме от полуготовия ориз в кюфтетата.

Изпечете ги във фурната. Вариант е и да ги задушите в тиган под капак.

След около половин час ястието ще бъде готово. Поднесете го със салата от пресни зеленчуци или сварени картофи.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: efachka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл