Кюфтета с кашкавал в доматен сос с чесън и лук

Необходими продукти
За кюфтетата:
- 500 грама телешка или свинска кайма (може смес)
- 2-3 яйца
- 100 грама стар хляб
- 100 милилитра прясно мляко
- 100 грама кашкавал
- сол, магданоз и черен пипер
За доматения сос:
- 2-3 чеснови скилидки
- 2 глави кромид лук
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 4 супени лъжици растително олио
- литър вряща вода
- сол
Начин на приготвяне:
Накълцайте предварително почистения и измит магданоз.
Настържете кашкавала.
Залейте хляба с прясното мляко. В купа смесете каймата, яйцата, отцедения от течността хляб, кашкавала и магданоза. Подправете.
Омесете добре.
Направете малки кръгли кюфтета, като първо намокрете ръцете си.
Лука и скилидките чесън обелете, нарежете ги ситно.
Изпържете ги заедно в горещото олио (на слаб огън), бъркайки, за около 5 минути.
В литър вряща вода, разтворете доматеното пюре, подсолете (вариант е да използвате литър доматен сок).
Налейте в съда при запържените лук и чесън, поставете върху котлона. Щом сосът кипне, в него сложете кюфтетата.
Затворете с капак и оставете да се задушават на бавен огън в продължение на 40-50 минути (течността трябва се сгъсти).
Поднесете с любима гарнитура.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Веган кюфтета с бял млечен сос
- Кюфтета в лучен сос на фурна
- Кюфтета с моркови, цвекло и чеснов сос
Коментари към Кюфтета с кашкавал в доматен сос с чесън и лук