Кюфтета с кашкавал в доматен сос с чесън и лук
Необходими продукти
За кюфтетата:
- 500 грама телешка или свинска кайма (може смес)
- 2-3 яйца
- 100 грама стар хляб
- 100 милилитра прясно мляко
- 100 грама кашкавал
- сол, магданоз и черен пипер
За доматения сос:
- 2-3 чеснови скилидки
- 2 глави кромид лук
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 4 супени лъжици растително олио
- литър вряща вода
- сол

Начин на приготвяне:
Накълцайте предварително почистения и измит магданоз.

Настържете кашкавала.

Залейте хляба с прясното мляко. В купа смесете каймата, яйцата, отцедения от течността хляб, кашкавала и магданоза. Подправете.

Омесете добре.

Направете малки кръгли кюфтета, като първо намокрете ръцете си.

Лука и скилидките чесън обелете, нарежете ги ситно.

Изпържете ги заедно в горещото олио (на слаб огън), бъркайки, за около 5 минути.

В литър вряща вода, разтворете доматеното пюре, подсолете (вариант е да използвате литър доматен сок).
Налейте в съда при запържените лук и чесън, поставете върху котлона. Щом сосът кипне, в него сложете кюфтетата.

Затворете с капак и оставете да се задушават на бавен огън в продължение на 40-50 минути (течността трябва се сгъсти).

Поднесете с любима гарнитура.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Гъбени кюфтета с овесени ядки
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
Коментари към Кюфтета с кашкавал в доматен сос с чесън и лук