Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Кюфтета с кашкавал в доматен сос с чесън и лук

Кюфтета с кашкавал в доматен сос с чесън и лук

Кюфтета с кашкавал в доматен сос с чесън и лук - изображение

Необходими продукти

За кюфтетата:

  • 500 грама телешка или свинска кайма (може смес)
  • 2-3 яйца
  • 100 грама стар хляб
  • 100 милилитра прясно мляко
  • 100 грама кашкавал
  • сол, магданоз и черен пипер

За доматения сос:

  • 2-3 чеснови скилидки
  • 2 глави кромид лук
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 4 супени лъжици растително олио
  • литър вряща вода
  • сол

 кайма

Начин на приготвяне:

Накълцайте предварително почистения и измит магданоз.

магданоз

Настържете кашкавала.

кашкавал

Залейте хляба с прясното мляко. В купа смесете каймата, яйцата, отцедения от течността хляб, кашкавала и магданоза. Подправете.

кайма

Омесете добре.

кайма

Направете малки кръгли кюфтета, като първо намокрете ръцете си.

кюфте

Лука и скилидките чесън обелете, нарежете ги ситно.

лук

Изпържете ги заедно в горещото олио (на слаб огън), бъркайки, за около 5 минути.

чесън

В литър вряща вода, разтворете доматеното пюре, подсолете (вариант е да използвате литър доматен сок).

Налейте в съда при запържените лук и чесън, поставете върху котлона. Щом сосът кипне, в него сложете кюфтетата.

кюфте

Затворете с капак и оставете да се задушават на бавен огън в продължение на 40-50 минути (течността трябва се сгъсти).

кюфте

Поднесете с любима гарнитура.

кюфте

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл