Кюфтета от цвекло със стафиди и грис
Необходими продукти:
300 грама цвекло
2 яйца
1/2 чаена чаша стафиди
по 2 супени лъжици грис, масло, прясно мляко и брашно
мъничко сол
Начин на приготвяне:
Обелете и настържете суровото цвекло, сложете в тенджера. Прибавете измитите стафиди, маслото и налейте прясното мляко. Подсолете и нека сместа се задушава около 10 минути на слаб огън.
След това на тънка струя изсипете гриса в съда и варете до сгъстяване (10 минути).
Свалете комбинацията от котлона и оставете да се охлади малко. Тогава добавете разбитите яйца и разбъркайте.
Оформете кюфтенца, оваляйте ги в брашното и изпечете в нагорещен тиган с масло.
Поднесете ги със заквасена сметана.
Добър апетит!
Снимка: re-cept.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Спаначени кюфтета с коприва
- Пържени кюфтета от карфиол
- Кюфтета от червена леща и патладжани
- Кюфтета от тиквички с плънка от домати и кашкавал
- Кюфтета от моркови с леща и сос дзадзики
- Зеленчукови кюфтета от цвекло и картофи
- Кюфтета от броколи с млечен сос
- Зеленчукови кюфтета с ориз
- Кюфтета от царевица със сметанов сос
Коментари към Кюфтета от цвекло със стафиди и грис