Кюфтета от цвекло със стафиди и грис
Необходими продукти:
300 грама цвекло
2 яйца
1/2 чаена чаша стафиди
по 2 супени лъжици грис, масло, прясно мляко и брашно
мъничко сол
Начин на приготвяне:
Обелете и настържете суровото цвекло, сложете в тенджера. Прибавете измитите стафиди, маслото и налейте прясното мляко. Подсолете и нека сместа се задушава около 10 минути на слаб огън.
След това на тънка струя изсипете гриса в съда и варете до сгъстяване (10 минути).
Свалете комбинацията от котлона и оставете да се охлади малко. Тогава добавете разбитите яйца и разбъркайте.
Оформете кюфтенца, оваляйте ги в брашното и изпечете в нагорещен тиган с масло.
Поднесете ги със заквасена сметана.
Добър апетит!
Снимка: re-cept.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Пържени кюфтета от карфиол
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Лучени кюфтета с магданоз и целина
- Доматени кюфтета със зелен лук и магданоз
- Кюфтета от карфиол, моркови и ядки
- Кюфтета от царевица със сметанов сос
- Кюфтета от броколи с пармезан, чесън и кашкавал
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Спаначени кюфтета с моркови
Коментари към Кюфтета от цвекло със стафиди и грис