Кюфтета от цвекло със стафиди и грис

Необходими продукти:
300 грама цвекло
2 яйца
1/2 чаена чаша стафиди
по 2 супени лъжици грис, масло, прясно мляко и брашно
мъничко сол
Начин на приготвяне:
Обелете и настържете суровото цвекло, сложете в тенджера. Прибавете измитите стафиди, маслото и налейте прясното мляко. Подсолете и нека сместа се задушава около 10 минути на слаб огън.
След това на тънка струя изсипете гриса в съда и варете до сгъстяване (10 минути).
Свалете комбинацията от котлона и оставете да се охлади малко. Тогава добавете разбитите яйца и разбъркайте.
Оформете кюфтенца, оваляйте ги в брашното и изпечете в нагорещен тиган с масло.
Поднесете ги със заквасена сметана.
Добър апетит!
Снимка: re-cept.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Зеленчукови кюфтета с ориз
- Спаначени кюфтета със сирене и чесън
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Кюфтета от тиквички с бекон и чеснов сос
- Кюфтета от тиквички с кашкавал и чесън
- Кюфтета от тиквички с топено сирене, грис и копър
- Тиквени кюфтенца с млечен сос
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Спаначени кюфтета с коприва
- Пържени кюфтета от карфиол
Коментари към Кюфтета от цвекло със стафиди и грис