Кюфтета от тиквички с Фета и копър
Необходими продукти:
- 500 грама тиквички, настъргани
- 1 чаена лъжичка сол
- 2 големи яйца, леко разбити
- 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици пресен копър, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша натрошена Фета
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- 1/4 чаена чаша царевично нишесте или брашно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- 6 супени лъжици зехтин
- лимонови резени
Начин на приготвяне:
- Прехвърлете настърганите тиквички в гевгир и ги поръсете със солта.
- Оставете ги да престоят в продължение на 10 минути, отцедете и изстискайте с длани.
- Прехвърлете тиквичките в голяма купа и добавете яйцата, лука, копъра, сиренето Фета, чесъна и черния пипер. Разбъркайте.
- Поръсете сместа с царевичното нишесте и бакпулвера и отново разбъркайте.
- Загрейте 3 супени лъжици зехтин в тиган с незалепващо покритие на умерен огън.
- Изсипете 1 супена лъжица от сместа и внимателно оформете кюфтето с гърба на лъжица. Броят им ще зависи от големината на тигана.
- Пържете около 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Прехвърлете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Повторете с останалата смес, като добавите зехтин, когато е необходимо.
- Поднесете кюфтетата от тиквички топли, гарнирани с лимонови резени и любим млечен сос.
Приятен апетит!
Снимки: onceuponachef.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Кюфтета от тиквички с кашкавал и чесън
- Спаначени кюфтета с броколи
- Кюфтета от броколи с млечен сос
- Спаначени кюфтета с моркови
- Кюфтета от цвекло с чесън
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
Коментари към Кюфтета от тиквички с Фета и копър