Кюфтета от тиквички с топено сирене, грис и копър

Необходими продукти:
- 1-1,2 килограма тиквички
- 2 яйца
- 0,5-1 супена лъжица брашно
- 4-5 супени лъжици грис
- 100 грама топено сирене
- 3-4 големи скилидки чесън
- по една щипка черен пипер, настъргани индийско орехче и джинджифил
- връзка пресен копър
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измитите тиквички обелете и отстранете частта със семената, ако имат такива, а останалото настържете едро.
Топеното сирене също настържете, но ситно, и смесете с тиквичките, добавете и пресованите скилидки чесън.
Яйцата разделете на жълтъци и белтъци. Жълтъците прибавете към получената смес, а белтъците първо разбийте, за да се превърнат в твърда пяна, и тогава сложете при останалите продукти.
Подправете "каймата" с индийско орехче, черен пипер, джинджифил, сол и добавете ситно нарязаната връзка пресен копър.
Малко сух босилек или риган също може да добавите по желание.
Накрая изсипете гриса и брашното, като количествата им може да бъдат в съотношение 1:1 или по ваша преценка Разбъркайте старателно.
Загребвайте с лъжица от комбинацията и слагайте в нагорещена мазнина. Така изпържете златисти кюфтенца на слаб огън.
Поднесете ги със заквасена сметана.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eat-me.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Спаначени кюфтета със сирене и чесън
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от цвекло с чесън
- Кюфтета от печени чушки със сирене и зелен лук
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Магданозени кюфтета
- Кюфтета от тиквички с млечен сос и чесън
Коментари към Кюфтета от тиквички с топено сирене, грис и копър