Кюфтета от тиквички с печурки и лук
Необходими продукти:
- 350 грама малки млади тиквички
- 1 глава лук
- 4-5 пресни печурки
- 1 супена лъжица наситнен магданоз (пресен)
- 2 яйца
- 4 супени лъжици брашно
- сол и смлян черен пипер на вкус
- 1/4 чаена лъжица набухвател за тесто
- олио
Начин на приготвяне:
Настържете на средно ренде печурките и лука, изпържете ги в малко количество олио и оставете сместа да се охлади.
Тиквичките измийте и настържете едро, след което ги изсипете при гъбите. Добавете магданоза, яйцата, брашното, подправките и набухвателя.
Разбъркайте добре продуктите и от тях изпържете кюфтета, като загребвайте от "каймата" със супена лъжица.
Може да сервирате ястието със заквасена сметана или сметанов сос със зелени подправки и чесън.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cooksa.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Спаначени кюфтета с коприва
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Спаначени кюфтета с броколи
- Пържени кюфтета от карфиол
- Кюфтета от спанак и ориз с чесън и лук
- Кюфтета от просо и лук в хрупкава панировка
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
Коментари към Кюфтета от тиквички с печурки и лук