Кюфтета от тиквички с копър, печен чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 1 малка тиквичка (около 200 грама)
- листата от няколко стръка копър
- няколко пера целен лук
- 1 яйце
- 2 скилидки печен чесън (може да използвате и суров)
- 1-2 супени лъжици брашно
- шепа настърган пармезан
- сол
Начин на приготвяне:
Тиквичката (без да я обелвате) настържете едро, подсолете и оставете, докато си пусне сока, който след това отцедете. Смесете я с разбитото яйце, предварително изпечените и намачкани чеснови скилидки, наситнените пера зелен лук и копър, настъргания пармезан. Разбъркайте добре продуктите и добавете към тях брашното.
От получената зеленчукова кайма изпържете кюфтета на бавен огън под капак.
Да ви е вкусно!
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Спаначени кюфтета със сирене и чесън
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от цвекло с чесън
- Кюфтета от печени чушки със сирене и зелен лук
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Магданозени кюфтета
- Кюфтета от тиквички с млечен сос и чесън
Коментари към Кюфтета от тиквички с копър, печен чесън и пармезан