Кюфтета от тиквички с бекон и чеснов сос

Необходими продукти:
- 2 средно големи тиквички, обелени, настъргани и отцедени
- 1 средно голям картоф, обелен и настърган
- 4 резена бекон, нарязани на ситно /около 100 грама/
- 1/4 чаена чаша брашно
- 1 яйце, леко разбито
- 2 супени лъжици зелен лук, нарязан на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
- 3-4 супени лъжици олио
За чесновото мляко:
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1/2 чаена чаша кисело мляко
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Изцедете тиквичките в длани и ги разстелете върху кухненска хартия. Оставете ги да престоят така около 2-3 минути.
- В купа смесете тиквичките, картофа, бекона, брашното, яйцето и лука.
- Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.
- Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън.
- Изсипете 1/4 чаена чаша от сместа в тигана и оформете тиквеното кюфте с лъжица, като леко го притиснете.
- Пържете около 4-5 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят. Повторете с останалата смес.
- Готовите кюфтета прехвърлете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Направете чесновия сос, като смесите съставките в малка купа и разбъркате добре.
- Поднесете кюфтетата от тиквички и бекон топли, поръсени със зелен лук и гарнирани с чесновото кисело мляко.
Приятен апетит!
Снимка: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Кюфтета от тиквички и моркови с копър
- Спаначени кюфтета с броколи
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Спаначени кюфтета с коприва
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Спаначени кюфтета със сирене и чесън
- Кюфтета от броколи с пармезан, чесън и кашкавал
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
Коментари към Кюфтета от тиквички с бекон и чеснов сос