Кюфтета от просо и лук в хрупкава панировка

Необходими продукти:
600 грама сварено просо
2 големи глави лук
2 яйца
4 супени лъжици брашно
6 супени лъжици галета
олио за пържене
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука ситно, запържете го в малко олио. Когато се охлади, към него прибавете свареното просо и разбитите яйца. Подправете със сол и черен пипер на вкус, разбъркайте. Накрая сложете брашното и омесете добре всички. От получената "кайма" оформете малки кюфтета, които оваляйте от двете страни в галета.
Изпържете в малко количество нагорещено олио и поднесете с пресни зеленчуци и заквасена сметана.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Кюфтета от тиквички с топено сирене, грис и копър
- Магданозени кюфтета
- Кюфтета от броколи с пармезан, чесън и кашкавал
- Доматени кюфтета със зелен лук и магданоз
- Кюфтета от тиквички с кашкавал и чесън
- Зеленчукови кюфтета с ориз
Коментари към Кюфтета от просо и лук в хрупкава панировка