Кюфтета от патладжани с кашкавал

Необходими продукти:
2 патладжана
1 сурово яйце
150 грама настърган кашкавал
2/3 чаена чаша брашно
8-10 стръка магданоз
сол и смлян черен пипер на вкус
галета
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, продупчете ги на няколко места с вилица и ги изпечете във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 30-40 минути. Когато се охладят, обелете ги и нарежете на ситно вътрешността. Накълцайте магданоза.
В подходящ съд смесете всички продукти и приберете получената "кайма" в хладилника за 1-2 часа. След това от нея оформете кюфтета, оваляйте ги в галета и изпържете в нагорещено олио от двете страни до образуването на златиста коричка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Зеленчукови кюфтета с ориз
- Кюфтета от царевица със сметанов сос
- Кюфтета от печени чушки със сирене и зелен лук
- Кюфтета от броколи с пармезан, чесън и кашкавал
- Доматени кюфтета със зелен лук и магданоз
- Кюфтета от цвекло с чесън
Коментари към Кюфтета от патладжани с кашкавал