Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Кюфтета от патладжани, кашкавал и ръжен хляб

Кюфтета от патладжани, кашкавал и ръжен хляб

Кюфтета от патладжани, кашкавал и ръжен хляб - изображение

Необходими продукти:

  • 800 грама патладжани
  • 100 грама кашкавал (твърд вид)
  • 2 филии ръжен хляб
  • 50 грама галета
  • 2 яйца
  • 3 скилидки чесън
  • 50 милилитра прясно мляко
  • 2 супени лъжици олио
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжаните на едри кубчета и ги изпържете в олиото. Оставете ги да се охладят, а през това време настържете кашкавала, накълцайте ситно чесновите скилидки, а хляба накиснете в прясното мляко.

Когато патладжаните се охладят, смелете ги с блендер, трябва да се превърнат в паста. Към нея прибавете хляба, кашкавала, чесъна, яйцата и подправете на вкус.

Разбъркайте старателно. Ако "каймата" се е получила прекалено течна, добавете малко галета.

Оформете кюфтета, оваляйте ги в галета и изпържете до образуване на хрупкава коричка.

Да ви е вкусно!

 


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаЛайфстайл