Кюфтета от патладжани, кашкавал и ръжен хляб
Необходими продукти:
- 800 грама патладжани
- 100 грама кашкавал (твърд вид)
- 2 филии ръжен хляб
- 50 грама галета
- 2 яйца
- 3 скилидки чесън
- 50 милилитра прясно мляко
- 2 супени лъжици олио
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на едри кубчета и ги изпържете в олиото. Оставете ги да се охладят, а през това време настържете кашкавала, накълцайте ситно чесновите скилидки, а хляба накиснете в прясното мляко.
Когато патладжаните се охладят, смелете ги с блендер, трябва да се превърнат в паста. Към нея прибавете хляба, кашкавала, чесъна, яйцата и подправете на вкус.
Разбъркайте старателно. Ако "каймата" се е получила прекалено течна, добавете малко галета.
Оформете кюфтета, оваляйте ги в галета и изпържете до образуване на хрупкава коричка.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Спаначени кюфтета с коприва
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Спаначени кюфтета с броколи
- Пържени кюфтета от карфиол
- Кюфтета от спанак и ориз с чесън и лук
- Кюфтета от просо и лук в хрупкава панировка
Коментари към Кюфтета от патладжани, кашкавал и ръжен хляб