Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Кюфтета от леща с домати и стафиди

Кюфтета от леща с домати и стафиди

Кюфтета от леща с домати и стафиди - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама домати
  • 1 глава лук
  • 100 грама червена леща
  • 2 супени лъжици стафиди
  • 1 чаена лъжица къри на прах
  • 6 стръка магданоз
  • сок от 1 лимон
  • 1 супена лъжица брашно
  • растителна мазнина
  • сол
  • черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Попарете доматите с вряща вода, обелете ги, а месестата част смелете.

Лука обелете и наситнете, лещата измийте.

Изсипете зеленчуците и лещата в тенджера, налейте 3 супени лъжици вода и гответе под капак в продължение на 20 минути, като разбърквате.

След това прибавете стафидите, кърито, наситнения магданоз, налейте лимоновия сок и подправете. Гответе още 10 минути и оставете сместа да се охлади.

От получената "кайма" направете 4 плоски кюфтета, оваляйте ги в брашно и изпечете в тиган с олио по 5 минути от всяка страна.

Може да ги поднесете както горещи, така и студени.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияДиетиБотаникаЛайфстайл