Кюфтета от леща с домати и стафиди
Необходими продукти:
- 400 грама домати
- 1 глава лук
- 100 грама червена леща
- 2 супени лъжици стафиди
- 1 чаена лъжица къри на прах
- 6 стръка магданоз
- сок от 1 лимон
- 1 супена лъжица брашно
- растителна мазнина
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Попарете доматите с вряща вода, обелете ги, а месестата част смелете.
Лука обелете и наситнете, лещата измийте.
Изсипете зеленчуците и лещата в тенджера, налейте 3 супени лъжици вода и гответе под капак в продължение на 20 минути, като разбърквате.
След това прибавете стафидите, кърито, наситнения магданоз, налейте лимоновия сок и подправете. Гответе още 10 минути и оставете сместа да се охлади.
От получената "кайма" направете 4 плоски кюфтета, оваляйте ги в брашно и изпечете в тиган с олио по 5 минути от всяка страна.
Може да ги поднесете както горещи, така и студени.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от нахут и булгур
- Кюфтета от леща и кускус в доматен сос с чесън
- Кюфтета от нахут с чесън и магданоз
- Кюфтета от боб и картофи
- Пикатни кюфтета с черен боб и доматен сос
- Бобени кюфтета
- Кюфтета от киноа и булгур с пармезан
- Панирани нахутени кюфтенца с млечен сос
- Кюфтета от нахут с шунка, лук и магданоз
- Кюфтета с грах и печурки
Коментари към Кюфтета от леща с домати и стафиди