Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Кюфтета от карфиол, моркови и ядки

Кюфтета от карфиол, моркови и ядки

Кюфтета от карфиол, моркови и ядки - изображение

Необходими продукти:


  • 2 сварени моркова
  • 500 грама карфиол, разделен
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • половин глава лук, нарязана ситно
  • пресен кориандър
  • сол и галета
  • 100 грама стафиди
  • 100 грама смлени ядки по избор
  • 20 грама сусамови семена
  • магданоз
  • 1-2 яйца


Начин на приготвяне:


Сварете карфиола, добавете морковите и намачкайте с преса докато са още топли. Прибавете към тях нарязан чесън, лук, кориандър, магданоз, стафиди, ядки, сусамови семена и яйца.

Омесете добре и оформете кюфтенца. Оваляйте всяко в галета, сгорещете олио и запържете от двете страни. Обръщайте внимателно, а след готовност отцедете и поднесете с гарнитура по ваш избор.

Да ви е вкусно!

Източник: heinstirred.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаЛайфстайлДиетиСнимкиХранене при...Лечения