Кюфтета от карфиол, моркови и ядки

Необходими продукти:
- 2 сварени моркова
- 500 грама карфиол, разделен
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 скилидка чесън
- половин глава лук, нарязана ситно
- пресен кориандър
- сол и галета
- 100 грама стафиди
- 100 грама смлени ядки по избор
- 20 грама сусамови семена
- магданоз
- 1-2 яйца
Начин на приготвяне:
Сварете карфиола, добавете морковите и намачкайте с преса докато са още топли. Прибавете към тях нарязан чесън, лук, кориандър, магданоз, стафиди, ядки, сусамови семена и яйца.
Омесете добре и оформете кюфтенца. Оваляйте всяко в галета, сгорещете олио и запържете от двете страни. Обръщайте внимателно, а след готовност отцедете и поднесете с гарнитура по ваш избор.
Да ви е вкусно!
Източник: heinstirred.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Зеленчукови кюфтета с ориз
- Спаначени кюфтета със сирене и чесън
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Кюфтета от броколи с пармезан, чесън и кашкавал
- Доматени кюфтета със зелен лук и магданоз
- Кюфтета от тиквички с топено сирене, грис и копър
- Кюфтета от тиквички с бекон и чеснов сос
- Хрупкави кюфтета от моркови, грис и корнфлейкс
- Кюфтета от тиквички с кашкавал и чесън
- Тиквени кюфтенца с млечен сос
Коментари към Кюфтета от карфиол, моркови и ядки