Кюфтета от бял боб и ориз с джинджифил и копър
Необходими продукти (за около 10 кюфтета):
200 грама бял боб
80 грама ориз (може басмати)
3 супени лъжици размекнато масло
1/2 чаена лъжица асафетида (ако не разполагате с подправката, използвайте друга по ваш избор)
1/2 чаена лъжица смлян джинджифил
1 чаена лъжица сух копър
смлян черен пипер на вкус
сол на вкус
галета
Начин на приготвяне:
Накиснете предварително боба във вода за една нощ, след това сварете до готовност или пригответе на пара. Сложете и оризът да се свари в отделен съд (не подсолявайте водата).
Смелете заедно сварените продукти с помощта на блендер, прибавете маслото, подправките и разбъркайте хубаво.
От получената "кайма" оформете с влажни ръце кюфтета, оваляйте ги в галета и ги изпържете в нагорещена мазнина. Ако предпочитате по- здравословен вариант, тогава изпечете кюфтетата във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 20 минути.
Може да поднесете с гарнитура от пресни зеленчуци, заквасена сметана, различни сосове и зелении :)
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Кюфтенца от патладжан и нахут
- Кюфтета от нахут и кускус
- Бобени кюфтета
- Кюфтета от киноа и булгур с пармезан
- Панирани нахутени кюфтенца с млечен сос
- Бобени кюфтета с кашкавал, чесън и сос от краставици
- Лесни и безмесни бобени кюфтета
- Кюфтета от леща с домати и стафиди
- Кюфтета от леща с гъби и чесън
- Кюфтета от нахут и булгур
Коментари към Кюфтета от бял боб и ориз с джинджифил и копър